Kristal Yapısı, Kimyası ve Mineral Bileşimi Sınava Hazırlık

Bu sorular ve cevapları, Jeokimya dersinde sınavlara hazırlık için faydalı olabilir. Soruların kapsamı, dersin kristal yapısı, kimyası ve mineral bileşimi konusunu kapsayacak şekilde hazırlanmıştır.

Kristal Yapısı, Kimyası ve Mineral Bileşimi Sınava Hazırlık
 - 
Arabic
 - 
ar
Azerbaijani
 - 
az
Bengali
 - 
bn
Dutch
 - 
nl
English
 - 
en
French
 - 
fr
German
 - 
de
Indonesian
 - 
id
Kyrgyz
 - 
ky
Latin
 - 
la
Portuguese
 - 
pt
Russian
 - 
ru
Spanish
 - 
es
Tajik
 - 
tg
Turkish
 - 
tr
Uzbek
 - 
uz

Bu sorular ve cevapları, Jeokimya dersinde sınavlara hazırlık için faydalı olabilir. Soruların kapsamı, dersin kristal yapısı, kimyası ve mineral bileşimi konusunu kapsayacak test şekilde 30 adet soru cevap hazırlanmıştır.

 

Jeoloji Dersi

Jeokimya

 

Sınav Konusu

Kristal Yapısı, Kimyası ve Minerallerin Bileşimi

 

Sınav Türü

Test

 

Soru sayısı ve Zorluk Seviyesi

30 adet soru – cevap şeklinde. Zorluk seviyesi: orta-ileri düzey.

 

Kristal Yapısı, Kimyası ve Mineral Bileşimi Sınava Hazırlık Soruları
Kristal Yapısı, Kimyası ve Sınava Hazırlık Soruları

 

1. Aşağıdakilerden hangisi bir kristal yapı değildir?

 

Cevap: Amorf

 

2. Aşağıdakilerden hangisi bir mineralin kimyasal bileşimini ifade eder?

  • Formülü
  • Adı
  • Rengi
  • Sertliği
  • Parlaklığı

 

Cevap: Formülü

 

3. Aşağıdakilerden hangisi bir mineralin kimyasal bağlarından değildir?

  • İyonik bağ
  • Kovalent bağ
  • Metalik bağ
  • Hidrojen bağ

 

Cevap: Hidrojen bağ

 

4. Aşağıdakilerden hangisi bir mineralin fiziksel özelliklerinden değildir?

  • Renk
  • Sertlik
  • Parlaklık
  • Özgül ağırlık
  • Yapısı

 

Cevap: Yapısı

 

5. Aşağıdakilerden hangisi bir mineralin oluşum süreçlerinden değildir?

  • Volkanik süreçler
  • Yer kabuğunun hareketleri
  • Çökelme süreçleri
  • Metamorfik süreçler
  • Çözülme süreçleri

 

Cevap: Çözülme süreçleri

 

6. Aşağıdakilerden hangisi bir mineralin ekonomik önemlerinden değildir?

  • İnşaat
  • Metalürji
  • Cam ve seramik
  • Gıda

 

Cevap: Gıda

 

7. Aşağıdakilerden hangisi bir mineralin kristal yapısının temel özelliklerinden değildir?

  • Atomların düzenli geometrik düzeni
  • Atomların bir arada tutulması
  • Kristalin şeklinin belirlenmesi
  • Fiziksel özelliklerin belirlenmesi

 

Cevap: Fiziksel özelliklerin belirlenmesi

 

8. Aşağıdakilerden hangisi bir mineralin kimyasal bileşiminin temel özelliklerinden değildir?

  • Minerali oluşturan elementler
  • Elementlerin oranları
  • Kristal yapısının belirlenmesi
  • Fiziksel özelliklerin belirlenmesi

 

Cevap: Kristal yapısının belirlenmesi

 

9. Aşağıdakilerden hangisi bir mineralin kimyasal bağlarının temel özelliklerinden değildir?

  • Atomların bir arada tutulması
  • Kristalin şeklinin belirlenmesi
  • Fiziksel özelliklerin belirlenmesi
  • Mineralin oluşum sürecinin belirlenmesi

 

Cevap: Mineralin oluşum sürecinin belirlenmesi

 

10. Aşağıdakilerden hangisi bir mineralin fiziksel özelliklerinin temel özelliklerinden değildir?

  • Renk
  • Sertlik
  • Parlaklık
  • Özgül ağırlık
  • Kimyasal bileşim

 

Cevap: Kimyasal bileşim

 

11. Aşağıdakilerden hangisi bir mineralin oluşum süreçlerinden birinin sonucu değildir?

  • Magmanın soğuması ve katılaşması
  • Yer kabuğunun hareketleri
  • Çökelme ortamlarının oluşması
  • Yüksek sıcaklık ve basınç
  • Sıcak suların etkisi

 

Cevap: Sıcak suların etkisi

 

12. Aşağıdaki minerallerden hangisi kübik kristal yapısına sahiptir?

  • Kükürt
  • Silisyum dioksit
  • Alçıtaşı
  • Hematit

 

Cevap: Kükürt

 

13. Aşağıdaki minerallerden hangisi iyonik bağ ile bağlı atomlardan oluşur?

  • Elmas
  • Silisyum dioksit
  • Kalsit
  • Alçıtaşı
  • Hematit

 

Cevap: Kalsit

 

14. Aşağıdaki minerallerden hangisi kovalent bağ ile bağlı atomlardan oluşur?

  • Silisyum dioksit
  • Kalsit
  • Alçıtaşı
  • Hematit

 

Cevap: Silisyum dioksit

 

15. Aşağıdaki minerallerden hangisi metalik bağ ile bağlı atomlardan oluşur?

  • Elmas
  • Silisyum dioksit
  • Kalsit
  • Alçıtaşı
  • Hematit

 

Cevap: Hematit

 

16. Aşağıdaki minerallerden hangisi volkanik süreçler sonucunda oluşur?

  • Kükürt
  • Silisyum dioksit
  • Kalsit
  • Alçıtaşı

 

Cevap: Kükürt

 

17. Aşağıdaki minerallerden hangisi çökelme süreçler sonucunda oluşur?

  • Kükürt
  • Silisyum dioksit
  • Alçıtaşı
  • Hematit

 

Cevap: Alçıtaşı

 

18. Aşağıdaki minerallerden hangisi metamorfik süreçler sonucunda oluşur?

  • Kükürt
  • Silisyum dioksit
  • Kalsit
  • Alçıtaşı
  • Hematit

 

Cevap: Silisyum dioksit

 

19. Aşağıdaki minerallerden hangisi metalürjide kullanılır?

  • Kükürt
  • Silisyum dioksit
  • Kalsit
  • Alçıtaşı
  • Hematit

 

Cevap: Hematit

 

20. Aşağıdaki minerallerden hangisi cam ve seramik yapımında kullanılır?

  • Kükürt
  • Silisyum dioksit
  • Kalsit
  • Alçıtaşı
  • Hematit

 

Cevap: Silisyum dioksit

 

21. Aşağıdaki minerallerden hangisi Mohs sertlik ölçeğinde 10'dur?

  • Elmas
  • Kalsit
  • Alçıtaşı
  • Hematit

 

Cevap: Elmas

 

22. Aşağıdaki minerallerden hangisinin özgül ağırlığı en yüksektir?

  • Kükürt
  • Silisyum dioksit
  • Kalsit
  • Alçıtaşı

 

Cevap: Silisyum dioksit

 

23. Aşağıdaki minerallerden hangisi doğal olarak bulunan en sert metaldir?

  • Elmas
  • Kalsit
  • Alçıtaşı
  • Hematit

 

Cevap: Elmas

 

24. Aşağıdaki minerallerden hangisi doğal olarak bulunan en yaygın mineraldir?

  • Kükürt
  • Silisyum dioksit
  • Kalsit
  • Alçıtaşı

 

Cevap: Silisyum dioksit

 

25. Aşağıdaki minerallerden hangisi doğal olarak bulunan en değerli mineraldir?

  • Elmas
  • Kalsit
  • Alçıtaşı
  • Hematit

 

Cevap: Elmas

 

26. Aşağıdakilerden hangisi bir mineralin kristal yapısının belirlenmesinde kullanılan bir yöntemdir?

  • X-ı kırınımı
  • Elektron mikroskobu
  • Optik mikroskobu
  • Röntgen spektroskopisi
  • Termal analiz

 

Cevap: X-ışını kırınımı

 

27. Aşağıdakilerden hangisi bir mineralin kimyasal bileşiminin belirlenmesinde kullanılan bir yöntemdir?

  • X-ışını kırınımı
  • Elektron mikroskobu
  • Optik mikroskobu
  • Röntgen spektroskopisi
  • Termal analiz

 

Cevap: Kimyasal analiz

 

28. Aşağıdakilerden hangisi bir mineralin fiziksel özelliklerinin belirlenmesinde kullanılan bir yöntemdir?

  • X-ışını kırınımı
  • Elektron mikroskobu
  • Optik mikroskobu
  • Özgül ağırlık ölçeği

 

Cevap: Özgül ağırlık ölçeği

 

29. Aşağıdakilerden hangisi bir mineralin oluşum sürecinin belirlenmesinde kullanılan bir yöntemdir?

  • X-ışını kırınımı
  • Elektron mikroskobu
  • Optik mikroskobu
  • Jeolojik örneklerin incelenmesi

 

Cevap: Jeolojik örneklerin incelenmesi

 

30. Aşağıdakilerden hangisi bir mineralin kristal yapısını etkileyen faktörlerden değildir?

  • Atomların büyüklüğü
  • Atom yükü
  • Atomların elektron sayısı
  • Atom elektron dağılımı
  • Atomların arasındaki bağlar

 

Cevap: Atomların elektron sayısı

Yorumlar kapalı, ancak trackbacks Ve pingback'ler açık.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bu konuda sorun yaşamadığınızı varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul et İlgili Konular