İnce kesit yapımı sırasında araziden alınan kayaç örnekleri hazırlık aşamasında kesici çarklar vasıtasıyla kibrit kutusu ebatlarına getirilir.
Küçük kayaç örnekleri için
Büyük kayaç örnekleri için
Döner disk yardımıyla düzgün yüzeyler elde edilir
Lama yapıştırılan örnekler ince kesit aleti ile 0,1 ile 0,03 mm inceliğe kadar kesilebilmektedir
Lama yapışan kesitleri ince kesit aletinde kullanılabilecek yapışma kıvamına getirebilmek için örneğe sıkıştırıcı kullanılarak basınç uygulanır ve maksimum yapışma sağlanır.
İnce kesit aletinde kesilen örnekler cam üzerinde değişik büyüklüklerdeki aşındırma tozları ile ideal bir kesit kalınlığına gelene kadar aşındırılarak kesit yapımı tamamlanmış olur.
merhabalar bende ince ve parlak kesitcisiyim 30 senedir yapiyorum su anda yurt disinda calisiyorum cimento klinkeri,cevher parlak kesitleri, sentetik pismis mamuller,mineraller,ve petrol kayaclari kesitleri yaparim sitenizi tesadufen gordum basarilar dilerim cok guzel saygilar