Mikroskopta Diyafram Mikroskopta diyafram, mikroskobun optik sistemine entegre edilmiş bir araçtır ve mikroskop objektifinin altında yer alır. Diyafram, objektif altındaki ışık kaynağını kontrol eder ve örnek üzerindeki ışık yoğunluğunu ayarlayarak görüntünün kalitesini artırır. Diyafram: Işık kaynağından gelen ışığın azlık – çokluk ayarını yapmak için kullanılır. Mikroskopta Diyaframın İşlevi Mikroskopta diyaframın temel işlevi, objektif altındaki ışık kaynağının yoğunluğunu kontrol …
Devamını Oku »Etiket Arşivleri: polarizan mikroskop
Mikroskopta Kondansatör Nedir? Yapısı ve Çeşitleri Neler?
Kondansatör: Bir mikroskopta kondansatörün esas görevi ışığı bir noktada toplamak ve ortamı yeterince aydınlatmaktır. Genellikle iki mercekten oluşan kondansatörler, bir düğme ile aşağı yukarı iner çıkar ve ışığın istenilen yere odaklanmasını sağlar. Mikroskopta Kondansatör Nedir? Mikroskopta kondansatör, numunenin aydınlatılması için kullanılan bir optik bileşendir. Kondansatör, ışık kaynağından gelen ışınları numuneye yönlendirir ve numuneden yansıyan veya geçen ışınları toplar. Bu …
Devamını Oku »Polarizasyon Mikroskobu Nedir? Özellikleri ve Kullanımı
Polarizasyon Mikroskobu Nedir? Polarizasyon mikroskobu, birçok farklı bilim dalında kullanılan bir mikroskop türüdür. İlk olarak 1828’de William Nicol tarafından icat edilmiştir ve mineraloji, biyoloji, malzeme bilimi ve kimya gibi alanlarda yaygın olarak kullanılmaktadır. Polarizasyon mikroskobu, doğal veya yapay olarak polarize olan ışığın kullanılmasıyla çalışır ve numunenin optik özelliklerinin incelenmesine olanak tanır. Döner bir tabla ile iki nikol prizma ile …
Devamını Oku »